Zselés műköröm

Wik Nails szépségszalon Budapest, Zugló

A zselés műköröm egy viszonylag új technika, amelyet az utóbbi évtizedekben fejlesztettek ki.

A zselés műköröm lehetővé teszi a műköröm készítőinek, hogy rugalmasabb és tartósabb műkörmöt készítsenek, mint a hagyományos akril műköröm.

A zselés műköröm készítésekor a műkörömre egy zselé réteget helyezünk, amelyet UV-lámpával kötnek meg.
A zselés műköröm ajánlott mindazoknak, akik szeretnék hosszabb ideig tartó műköröm élményt átélni.

A zselés műköröm általában 3-4 héten tart, de a tartósság a körömágy méretétől, a mindennapi tevékenységektől, valamint a műköröm karbantartásától is függ. A zselés műköröm töltése általában 3-4 hetenként ajánlott, de ezt a gyakoriságot a körömágy növekedése határozza meg.

A zselés műkörömnél különböző díszítéseket lehet alkalmazni, például gyöngyökkel, strasszokkal, matricákkal, a díszítések tárháza szinte végtelen, és mindig újabb és újabb technikák díszítő elemek jönnek divatba, avagy a forgalmazók által.

A divatos színek változóak lehetnek, de általában a nude, a pasztell, nyáron a neon és a metal színek nagyon népszerűek
Az aktuális formák is változóak lehetnek, de a szögletes, az ovális és a mandula formák a leggyakoribbak, legkeresettebbek.

Milyen formát válasszak, avagy mik a lehetőségeim?

A zselés műköröm sokféle formában készíthető, és a kívánt forma a köröm alakjától és a kliens igényétől függ. Az alábbiakban felsorolok néhány közös forma lehetőséget:

 1. Szögletes forma: A szögletes forma a legnépszerűbb forma a zselés műköröm készítéséhez. Ez a forma egyenes széleket eredményez, és általában négyzet vagy téglalap alakú körmöt eredményez.
 2. Ovális forma: Az ovális forma egy lágyabb, természetesebb megjelenést eredményez, és általában a körömágy formáját követi.
 3. Mandula forma: A mandula forma a körmöt keskenyebbé és hegyesebbé teszi. Ez a forma nőies és elegáns hatást eredményez.
 4. Lapos ovális forma: A lapos ovális forma a körmöt enyhén laposabbá teszi, és általában a körömágy formáját követi.
 5. Szigorúan ívelt forma: Ez a forma az ívelt vonalakat követi, és egy ívelt, természetes megjelenést eredményez.
 6. Stiletto forma: Ez a forma a köröm hegyesre történő elkészítésével hat elég látványos megjelenést.

Az egyéni igényektől függően a műköröm készítő kreativitása és tapasztalata is befolyásolhatja a forma kialakítását, így a fenti lista csak néhány példa a lehetőségekre.

Színek, színek, színek

De melyiket válasszam?

Az évszakok és az ünnepi időszakok nagyban befolyásolják a köröm színeit és mintáit. Az egyes évszakokhoz kapcsolódó divatirányzatok és színek változnak, és a műköröm tervezők és a szalonok gyakran igyekeznek alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz. Az alábbiakban felsorolok néhány példát az évszakokhoz és az ünnepi időszakokhoz kapcsolódó népszerű körömmintákra és színekre:

Tavasz:

 • Pasztell színek, mint a rózsaszín, a lila, a halványkék, a sárga és a zöld
 • Virágos minták, mint a hóvirág, a tulipán, a nárcisz és a liliom
 • Köröm matricák, amelyek ábrázolják a tavaszi természetet, mint a madarak, a pillangók és a virágok

Nyár:

 • Élénk színek, mint a narancs, a pink, a piros, a kék és a zöld
 • Fényes minták, mint a gyümölcsök, a naplemente és a tengerpart
 • Hűvös minták, mint a csipke, a virágos minták és az állatok ábrázolása

Ősz:

 • Meleg, földszínű színek, mint a barna, a sötétzöld, a szürke és a sárga
 • Minták, amelyek ábrázolják az őszi természetet, mint a levelek, a sütőtök és a gyümölcsök
 • Ablaküveg minta, amely általában barna, narancs és sárga színeket tartalmaz

Tél:

 • Karácsonyi színek, mint a piros, a zöld és az arany
 • Téli színek, mint a fehér, a kék és a lila
 • Téli minták, mint a hópelyhek, a jégcsapok és a mikulás

Az örök klasszikus, avagy a francia műköröm

A francia műköröm egy klasszikus megjelenést ad a körömnek, amely különösen alkalmas ünnepi és formális eseményekre, de a mindennapi megjelenésre is megfelelő lehet.

A francia műköröm jellemzője, hogy a köröm fehér hegyeit fehér színnel vagy árnyalatokkal jelöljük meg, míg az alapszín általában semleges vagy halvány rózsaszín.

Ha szeretne egy elegáns, letisztult megjelenést a körmein, akkor érdemes lehet francia műkörömre kérni.

Természetesen ezek csak általános irányvonalak, és a konkrét színek és minták változhatnak a divatirányzatok és az egyéni ízlések függvényében.

Mi szakemberek követjük a divatot és az aktuális trendeket, és gyakran hoznak létre egyedi terveket is az ügyfelek igényei alapján.

Kinek nem ajánlott a műköröm, avagy van-e egészségügyi kockázata?

A zselés műköröm általában biztonságos, nem ajánlott mindenki számára.

Például azoknak, akik allergiásak az acrilátokra, vagy azoknak, akiknek már van körömfertőzése, nem ajánlott a zselés műköröm.

Ami nálunk nem fordulhat elő, de beszéljünk róla:

A zselés műköröm azonban nem feltétlenül káros a körömre, de ha nem megfelelően alkalmazzák vagy eltávolítják, akkor károsodást okozhat. Ha a köröm nem megfelelően készül elő a zselés műköröm felhelyezése előtt, akkor a köröm felszíne megrepedhet vagy megsérülhet. Ezenkívül, ha a zselés rétegeket túl vastagon vagy túl sokszor alkalmazzák, akkor a köröm ágya is sérülhet, és a köröm megtöredezik vagy eltávolodik.

Fontos, hogy megfelelően készítsék elő a körömet a zselés műköröm felhelyezése előtt, és rendszeresen töltsék fel a körömmel, hogy megakadályozzák a sérüléseket. Az is fontos, hogy megfelelően távolítsák el a zselés műkörmöt, és ne hagyják, hogy az elhasznált zselé rétegek a körömön maradjanak, mert az is károsíthatja a körmöt.

Összességében a zselés műköröm nem feltétlenül egészségügyi kockázat, de fontos, hogy megfelelően alkalmazzák és eltávolítsák, hogy elkerüljék a sérüléseket és a károsodást. Ha bármilyen aggályod van, vagy egészségügyi problémád van, mindig konzultálj a körömszakemberrel, mielőtt elindulsz a zselés műköröm útján.

Mennyi idő a zselés műköröm elkészítése?

A zselés műköröm elkészítésének ideje függ attól, hogy milyen hosszú és bonyolult a kívánt körömfestés vagy minta.

Általában egy átlagos zselés műköröm elkészítése körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, beleértve a köröm előkészítését, a zselé rétegek felhelyezését, a zselé kikeményítését UV lámpával, a köröm alakítását és a körömdíszítést.

Az időtartam azonban változhat attól függően, hogy milyen bonyolult a kívánt körömminta, vagy ha hosszabb vagy alakosabb műkörmöt szeretnél, avagy nem töltést végzünk, hanem először jársz nálunk, és az egész körmöt fel kell építeni.

Amikor körmöshöz készülök, mi az amit semmiképpen ne csináljak előtte?

Amikor zselés műkörmöt kérünk, vagy a körmöshöz megy, fontos, hogy ne használjunk semmilyen krémet vagy olajat a körmön, a körömágyon vagy a köröm körül közvetlenül indulásunk előtt, avagy akkor amikor elkezdenék a kezelést.

A krémek és olajok védelmet nyújthatnak a körömnek és megakadályozhatják a zselé vagy a műköröm ragasztójának hatékony tapadását. Ha a köröm nem teljesen tiszta és száraz, akkor a zselé vagy a műköröm könnyen leeshet, vagy nem tapadhat megfelelően, ami a tartósság csökkenését eredményezi.

Victoria Vynn
Lart
crystal nails
Classic Nails
Brillbird Logo

Gyere el hozzám

Szeretnél gyönyörű körmöket, akkor szeretettel várlak!